+30 2645 092 400 info@nydrionbeach.gr

Λευκάδα

Νυδρί

Η Λευκάδα είναι νησί του Ιονίου πελάγους, ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Επτανήσων. Με έκταση 302,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 23.000 κατοίκους είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί των Επτανήσων και βρίσκεται ανάμεσα στην Κέρκυρα και την Κεφαλλονιά. Η Λευκάδα είναι ένα νησί άμεσα προσβάσιμο οδικώς καθώς έχει την ιδιαιτερότητα να ενώνεται με την ηπειρωτική Ελλάδα με μια κινητή γέφυρα που συνδέει το νησί με τις ακτές του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Το κλίμα του νησιού είναι ήπιο, με μακρά ηλιοφάνεια όλο το χρόνο, ήπιους χειμώνες και ζεστά αλλά ευχάριστα καλοκαίρια λόγω της δροσερής αύρας. Η ακτογραμμή της Λευκάδας αποτελείται από εντυπωσιακές παραλίες, χερσονήσους, ακρωτήρια, κολπίσκους που δημιουργούν θαυμάσια φυσικά λιμάνια προς την ανατολική και τη νότια πλευρά του νησιού. Το δυτικό τμήμα του νησιού έχει απότομα βράχια που εκτείνονται μέχρι τις μοναδικές αμμώδεις παραλίες. Λέγεται ότι το νησί οφείλει το όνομά του στους λευκούς βράχους του στο νότιο τμήμα του νησιού και ιδιαίτερα στο ακρωτήριο Λευκάτας.

Παραλίες

Η Λευκάδα είναι πασίγνωστη για τις παραδεισένιες παραλίες, με την ξανθή άμμο και τα τυρκουάζ νερά. Παραλίες που έχουν βραβευθεί με γαλάζιες σημαίες και βρίσκονται συνεχώς στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων σε διεθνείς ψηφοφορίες στο internet. Οι εντυπωσιακές σε μήκος και ομορφιά παραλίες βρίσκονται στη δυτική ακτογραμμή της Λευκάδας. Αμμώδεις, με καθαρά νερά, παραλίες που άλλοτε το πράσινο φτάνει μέχρι την ακτή, άλλοτε βράχοι τέμνουν βίαια και επιβλητικά, παραλίες που συγκλονίζουν: Αμμόγλωσσα, Κάστρο, Γύρα, Αϊ Γιάννης, Πευκούλια, Άγιος Νικήτας, Μύλος, Κάθισμα, Γιαλός, Εγκρεμνοί και Πόρτο Κατσίκι.

Το Πόρτο Κατσίκι, η φημισμένη και βραβευμένη ως η καλύτερη παραλία της Ελλάδας και μια από τις δημοφιλέστερες της Μεσογείου, κόβει την ανάσα από την πρώτη κιόλας ματιά. Απότομα άσπρα βράχια πάνω από την υπέροχη αμμουδιά και τυρκουάζ νερά δημιουργούν μια απίστευτης ομορφιάς εικόνα.

Η ανατολική και νότια πλευρά της Λευκάδας προσφέρει μικρές και μεγάλες παραλίες, με βότσαλα και παραδεισένια νερά: Λυγιά, Νικιάνα, Περιγιάλι, Νυδρί, Δεσίμι, Πόρος, Αμμούσω, Αγιοφύλι, Βασιλική.

   

Το Νυδρί είναι παραλιακό χωριό του νομού Λευκάδας στην Ελλάδα. Έχει πληθυσμό 865 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νησιού και είναι το πιο γνωστό και κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο του νομού.Το χωριό έγινε ιδιαίτερα γνωστό, όταν το 1963 o εφοπλιστής Αριστοτέλης Ωνάσης αγόρασε την αντικρινή νησίδα Σκορπιός. Έκτοτε το χωριό φιλοξένησε πλήθος διασημοτήτων από όλο τον κόσμο. Στο λιμάνι του χωριού υπάρχει σήμερα ανδριάντας του Ωνάση. Ανήκει διοικητικά στην Δημοτική Ενότητα Ελλομένου, του οποίου αποτελεί και έδρα.

   

Η υποθαλάσσια σήραγγα Πρεβέζης-Ακτίου καθιστά εύκολη την πρόσβαση στο νησί από τη βορειοδυτική Ελλάδα αλλά και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας (100 χλμ.), που αποτελεί μια μεγάλη πύλη εισόδου από τη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη.

Οι επισκέπτες από Βόρεια Ελλάδα μπορούν εύκολα να φτάσουν στην Λευκάδα μέσω της Εγνατίας οδού. Φτάνοντας στα Ιωάννινα ακολουθούν την διαδρομή μέχρι την Πρέβεζα όπου βρίσκεται η υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου. Από το Άκτιο η απόσταση μέχρι το νησί της Λευκάδας είναι 22 χλμ.

Η απόσταση από την Θεσσαλονίκη είναι 420 χλμ δηλαδή περίπου 4 ώρες.

Η λειτουργία της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου διευκολύνει σημαντικά τη σύνδεση του νησιού με την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και με το λιμάνι της Πάτρας (170 χλμ.), που αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη πύλη εισόδου από την Ευρώπη.

Τοποθεσία